miercuri, 29 decembrie 2010

Cum aleg o banda de alergare?

Atunci cand din diferite motine te gandesti sa te apuci sa faci miscare iei in calcul mai multe variante. Sa frecventezi o sala de fitness, sa mergi la bazin sau sa fugi prin parc, dar daca vrei sa faci miscare in confortul casei tale atunci atentia ti se indreapta in jurul unui aparat fitness de camera.
La fel ca si alte aparate fitness, benzile de alergare ajuta la mentinerea sanatatii si tonifierea muschilor. Exercitiile pe o banda de alergare, fie ca este banda de alergare electrica sau magnetica contribuie din punct de vedere cardio la stabilizarea tesiunii arteriale si la cresterea nivelului de oxigen din sange.
In Romania  exista multe marci de benzi de alergare, fiecare producator avand mai multe modele. Toate au functiile de baza similare, diferenta de pret fiind data de rezistena benzii si de functiile suplimentare ale acesteia. Dintre marcile cunoscute voi aminti doar cateva Diadora, Rovera, Horizon, Nordic Track, Dhs,Proform, Reebok, Kettler.
Celel mai ieftine benzi de alergare sunt de la DHS, dar atunci cand iti alegi un astfel de aparat fitness criteriile ce influenteaza aspectul financiar al achizitiei este constrans in primul rand de alte aspecte decat suma ceruta de vanzator pe acel produs. Stepperele, bicicletele eliptice, bancile de forta, benzile de alergare si alte aparate fitness trebuie alese dupa greutatea maxima suportata. Exista banda de alergare ce suporta 100 kg, 110 kg, 130 kg ….. Aceasta rezistenta a produsului trebuie tratata foarte serios. Ignorand aceasta limita ignori garantia de care beneficiezi si risti in scurt timp sa fi nevoit sa-ti cumperi alta banda de alergat.
O data identificate benzile de alergare care suporta greutatea dorita, cumparatorul isi face o prima impresie despre bugetul in care se incadreaza articolul de care are nevoie. Toate au display cu aceleasi functii primare, toate au suprafata de alergare dar de aici alegerile se complica. Toate aceste aparate au o varietate de programe ce pot fi alese in functie de rezultatul pe care utilizatorul doreste sa-l obtina: sa isi intareasca muschii sau sa dea jos cateva kilograme. Sunt benzi de alergare care au suprafata de alergare mai lata, sunt unele la care suprafata de alergare se inclina la diferite grade, unele care au suport pentru dispozitive usb (ipod), altele care suporta formate video, altele ce au sisteme de amortizare sau tot felul de sisteme sofisticate de siguranta.
Benzile de alergare dintre cele mai sofisticate la preturi accesibile sunt cele de la Nordic Track sau Proform. La multe dintre ele se pot conecta dispozitive usb, au system de amortizare, display LCD, sisteme de siguranta, inclinarea suprafetei de alergare si multe altele.
Cele mai ieftine benzi de alergare sunt cele de la DHS. Sunt unele la care suprafata de alergare nu se inclina si nu au functii de ultima generatie ca ale producatorilor amintiti mai sus, dar au si aparate care o data cu cresterea pretului cresc si in calitate sau functionalitati. Avantjul acestora e garantia. Orice banda de alergare de la orice producator are o garantie pentru uz caznic de minim 2 ani de zile, dar la DHS la orice banda de alergare in perioada garantiei o echipa mobila se deplaseaza la adresa clientului pentru eventuale reparatii.
Sa tinem minte concluzia celor scrise mai sus. Atunci cand alegem un aparat de fitness pentru acasa, inainte de a ne uita la functiile special pe care le are trebuie sa alegem aparatele care suporta greutatea noastra. Acest aspect este foarte important si nu trebuie omis sub nici o forma, asta daca vrem sa beneficiem de garantia acelui produs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu